Skip to main content

Een propere werf na de pleisterwerken; houdt een stukadoor de vloer en de ramen schoon?


Een vraag die wij als stukadoor regelmatig krijgen is: “Zorgt u ervoor dat mijn vloer en mijn ramen niet beschadigd worden?”. Hieruit merken we dat er bij vele bouwheren een grote bezorgdheid heerst over hoe de stukadoor de werf zal achterlaten. Jammer genoeg horen we regelmatig horrorverhalen over vloeren of ramen die beschadigd raakten tijdens het uitvoeren van de pleisterwerken…

Wij kunnen deze vraag natuurlijk niet beantwoorden in naam van alle stukadoors, maar kunnen wel uitleggen hoe wij met JOVA Construct te werk gaan.

Net zoals bij schilderen, is het zo goed als onmogelijk om pleisterwerken uit te voeren zonder dat er eens een klodder gips naar beneden valt.

Wij hechten echter veel belang aan netheid op onze werven. Voordat we de werken starten plakken we het schrijnwerk af en bedekken we het vloeroppervlak, zodat de werf netjes achtergelaten kan worden.

Bij een nieuwbouwwoning is er behoudens een enkele uitzondering nog geen vloer aanwezig. In dit geval bedekken wij de vloer met worteldoek. Dit is meer dan voldoende om de ondergrond of chape te beschermen. Bij een renovatie is de vloer meestal wel al geplaatst en is het zeer belangrijk dat deze niet beschadigd wordt. In een dergelijke situatie maken we gebruik van een stucloper om de vloer optimaal te beschermen.

Wanneer wij onze werkzaamheden op de werf afronden, zorgen wij zelf ook voor het verwijderen en het recycleren van ons bouwafval.

Bij het kiezen voor een stukadoor als partner voor de pleisterwerken van uw woning, raden we steeds aan dit op voorhand te bespreken en goede afspraken te maken.

Heb je verdere vragen over dit onderwerp of wens je vrijblijvend advies over pleisterwerken? Aarzel niet om contact met ons op te nemen via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. en wij helpen je met veel plezier verder!

Een propere werf na de pleisterwerken

Samenwerken met ons?


Benieuwd wat wij voor u kunnen betekenen?
Tijdens een persoonlijk kennismakingsgesprek luisteren wij graag naar uw wensen!